Londen, de bruisende hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk, verwelkomt jaarlijks miljoenen bezoekers met haar rijke geschiedenis, indrukwekkende architectuur en diverse culturele scènes. Een city trip naar Londen is niet compleet zonder enkele iconische bezienswaardigheden en onvergetelijke ervaringen. Hier zijn enkele must-do’s om jouw reis naar Londen echt speciaal te maken.

1. Verken de Historische Wijken: Begin je avontuur door door de historische wijken van Londen te wandelen. Van de kronkelende straatjes van Covent Garden tot de charmante geplaveide straten van Notting Hill, elke wijk heeft zijn eigen unieke karakter en geschiedenis. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de beroemde markten, waar je lokale lekkernijen en unieke souvenirs kunt ontdekken.

2. Bewonder de Koninklijke Pracht: Breng een bezoek aan de iconische Buckingham Palace en maak de wisseling van de wacht mee, een ceremonie die de koninklijke pracht van Groot-Brittannië weerspiegelt. Vergeet ook niet een wandeling te maken door het nabijgelegen St. James’s Park, een oase van rust in het hart van de stad.

3. Duik in de Kunstscene: Londen herbergt enkele van ’s werelds beste kunstmusea. Bezoek de National Gallery in Trafalgar Square voor meesterwerken van kunstenaars als Van Gogh en Rembrandt, of ontdek moderne kunst in de Tate Modern aan de oevers van de Thames.

4. Bezoek Wereldberoemde Bezienswaardigheden: Een city trip naar Londen is niet compleet zonder de beroemde bezienswaardigheden te bewonderen. Sta versteld van de indrukwekkende Tower Bridge, maak een ritje op de London Eye voor adembenemende uitzichten over de stad, en wandel langs de historische Tower of London.

5. Geniet van de Culinaire Diversiteit: Londen staat bekend om haar diverse culinaire scene. Proef lokale lekkernijen op Borough Market, proef traditionele fish and chips in een gezellige pub en experimenteer met internationale gerechten in de levendige wijk Soho.